Degenaar

Nieuws

Monarch Tower…nog eentje dan!

8 maart 2021

Eens een verloederde wijk, nu een prestigieuze wijk in Den Haag: het Central Business District. Het hart van het Beatrixkwartier heeft de afgelopen jaren mede dankzij Provast een complete renovatie ondergaan. In de drie Monarch onderdelen kun je wonen en werken op Haagse hoogte. Vanaf elke verdieping heb je een bijna koninklijk uitzicht over de binnenstad, het Stationsgebied en het Haagse Bos. Bij helder weer kun je op de bovenste verdieping zelfs de pier van Scheveningen zien. Wij kunnen het weten. We onderhouden al een poosje de ramen van Monarch I en Monarch III en daar is nu ook de Monarch Tower (Monarch II) bijgekomen. Tel daar het WTC Prinsenhof, het Centre Court woningen, la Fenêtre en New Babylon bij en dat betekent dat we continu aan het werk zijn in de wijk. Ook handig bij incidenten en calamiteiten, want we kunnen snel handelen. Eigenlijk missen we er nog maar één om het plaatje compleet te maken: Monarch IV. Bel ons gerust tegen die tijd dat deze is gerealiseerd, we zijn tenslotte altijd in de buurt. 
http://www.monarchtower.nl/gallery/

Happy in de Terrace Tower

4 maart 2021

Uit onderzoek blijkt dat 40 tot 60 procent van de thuiswerkers ook na de coronacrisis vaker thuis wil werken. Voor ons beroep is dat niet mogelijk, maar voor een bedrijf als Suitsupply vast wel. De vraag is alleen: waarom zou je dat überhaupt willen, als je elke dag in hun prachtige nieuwe hoofdkantoor – de Terrace Tower - mag werken?


Het bijzondere ontwerp van het Deense architectenbureau BIG zorgt voor een groot contrast met de omringende gebouwen in de Kop Zuidas. Door het overhellende ontwerp lijkt het alsof het ieder moment voorover kan vallen. Het heeft een terrasachtige, gestapelde bouw met aan de achterzijde dakterrassen en tuinen. Een zware, versprongen kern van beton, speciale verbindingen waaraan de verdiepingen hangen en schuine kolommen in de voor- en achtergevel maken dit mogelijk. Het omvat 16.500 m2 kantoorruimte, 3.500 m2 voor voorzieningen, 3.500 m2 voor een ondergrondse parkeergarage en het heeft de BREAAM kwalificatie ‘Excellent’ gekregen.


Dat alles maakt van Deka Immobilien een heel gelukkige eigenaar, van Suitsupply een heel gelukkige huurder en van ons een heel gelukkig leverancier. In opdracht van beheerder CBRE mogen wij de ramen regelmatig lappen. Everybody happy! https://www.terracetower-amsterdam.com/

HourGlass Amsterdam

17 september 2020

 

In ons werk zien we dagelijks prachtige gebouwen, vanuit de hoogte op afstand en van heel dichtbij als we aan de gevels mogen werken. Met ingang van september is weer een gloednieuw gebouw in die categorie aan onze projectenlijst toegevoegd: HourGlass in Amsterdam. Het staat op één van de laatste nog vrije plots in het hart van de Zuidas. In dit nieuwe centrumgebied worden de komende jaren kantoren, woningen, hotels en andere voorzieningen op internationaal niveau gebouwd. Het zandlopervormige gebouw is 80 meter hoog en omvat circa 42.000 m² bruto vloeroppervlak. Advocatenkantoor Loyens & Loeff is de belangrijkste huurder en de Ierse hoteloperator “PREM Group” heeft op de 15e etage 115 luxe Premier Suites en een high-end restaurant. Duurzaamheid staat aan de basis van het ontwerp en in de realisatie van het pand. Terecht heeft het project het label BREEAM Excellent gekregen. Wij gaan zorgen voor een excellente buitenkant. In opdracht van eigenaar Bouwinvest en beheerder CBRE onderhouden wij vanaf oktober de talrijke ramen en reinigen we de prachtige natuurstenen gevel. Natuurlijk ook duurzaam, dankzij ons ISO14001 certificaat. Wij zeggen: (never change) a winning match. www.hourglass-zuidas.nl

Van ruilen komt zeker geen huilen

26 mei 2020


Aan alles komt een eind. Ook voor werkmachines. Na jarenlange trouwe dienst hebben we onlangs twee hoogwerkers – de Dino 240 RXT en Dino 265 RXT - ingeruild voor één nieuwe: de Dino 280 RXT. Niet vanwege bezuinigingen, maar vooral vanwege zijn geweldig mooie eigenschappen (en looks!). Het is een lichtgewicht telescoop hoogwerker met een werkhoogte van maar liefst 28 meter, een werkbereik van 16 meter rondom en vierwielaandrijving. We kunnen er heel veel over zeggen, maar bekijk vooral even dit filmpje bit.ly/dino280rxt van deze super stoere Dino. Wij zijn verliefd.

Degenaar Gevelonderhoud…douze points!

05 januari 2020 

 

We moesten er even op wachten - veertig jaar om precies te zijn - maar dit jaar zijn we eindelijk weer gastland voor het Eurovisie Songfestival. Dankzij de overwinning van Duncan Laurence staat Rotterdam AHOY komend mei volledig in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld. Wie dit jaar het Eurovisie Songfestival wint, dat weten we niet. We zijn tenslotte geen koffiedikkijkers, maar gevelreinigers. We weten daarom wel dat AHOY er picobello uit zal zien. Sinds oktober zijn we namelijk bezig om alle metalen wanden te reinigen en een belangrijk deel te voorzien van een beschermlaag. Natuurlijk niet alleen voor dit event maar voor een continue frisse look, naast de nieuwe uitbouw. Met een locatie van zo’n omvang, zijn we dus wel even bezig. We zijn trots dat we deze bijzondere opdracht voor Rotterdam AHOY mogen uitvoeren en doen er alles aan om ook ‘douze points’ te krijgen! www.ahoy.nl

Gom wordt nieuwe eigenaar van Degenaar Gevelonderhoud

29 november 2019

 

Degenaar Gevelonderhoud gaat per direct verder onder de paraplu van schoonmaakbedrijf Gom, onderdeel van Facilicom Group. Met de acquisitie wil Gom zich verder versterken in glas- en gevelonderhoud. Degenaar Gevelonderhoud blijft een zelfstandig onderdeel binnen Gom en gaat nauw samenwerken met Gom Specialistische Reiniging. De portefeuilles vullen elkaar erg goed aan. Voor opdrachtgevers verandert er weinig. De naam Degenaar Gevelonderhoud blijft bestaan en de diensten worden nog steeds vanuit Den Haag geleverd. Oprichter Jan Degenaar blijft nog minimaal drie jaar verantwoordelijk en is dus - voor wie dat gewend is – nog steeds het aanspreekpunt.

Dat Oliphantje zullen wij wel even wassen

03 juni 2019

 

Degenaar Gevelonderhoud heeft er weer een prachtig gebouw in onderhoud bij: de Oliphant in Amsterdam-Zuidoost. Vanaf juni mogen wij in opdracht van CBRE de gevels van dit markante gebouw onderhouden. Het is voor ons de derde locatie aan de Haaksbergenweg. Naast de Oliphant verrichten wij ook onderhoud aan de Dreeftoren en de Margriettoren.

 

De Oliphant was één van de eerste postmoderne kantoorgebouwen die rond het Johan Cruijff stadion (toen nog de Amsterdam ArenA) zijn gebouwd. Jarenlang was het een bancair statussymbool van ING. De vijftien verdiepingen tellende toren had de vorm van een Y en viel op door het rode graniet en het groene glas. Het pand nodigde echter niet uit om binnen te lopen en dat was - samen met een aantal andere problemen - reden voor een ingrijpende verduurzaming en revitalisatie. De nieuwe Oliphant is een open gebouw met een plein en publieke ruimtes waar je wel naar binnen wilt lopen en anderen kunt ontmoeten. Het pand beschikt over ruim 20.000 m² aan verhuurbare oppervlakte, 200 parkeerplaatsen en heeft een BREAM-NL Very Good-certificering. https://oliphant-amsterdam.nl/

Mercedes-Benz opent eerste Europese flagshipstore


03 juni 2019

 

Mercedes brengt zijn nieuwe retailconcept naar Europa en heeft daarbij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Den Haag gekozen als locatie voor de eerste Europese flagshipstore. Met dit nieuwe concept moderniseert Mercedes-Benz de architectuur van hun dealerlocaties en retailprocessen. Het doel is een fascinerende merkbeleving op een fysiek verkooppunt te creëren. Deze showroom in Den Haag dient nu als voorbeeld voor alle nieuw te bouwen en te renoveren vestigingen in Europa.

 

Voordat het gebouw in gebruik kon worden genomen is het een jaar lang grondig verbouwd. En wat een prachtige eyecatcher is het geworden! Voor de opening moesten de gloednieuwe gevels er natuurlijk brandschoon uitzien. Daar mochten wij voor zorgen. En het goede nieuws…dat mogen we ook op reguliere basis gaan doen, zowel binnen als buiten. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op, want wie wil dit prachtige gebouw nou niet laten blinken? Overigens is Mercedes-Benz al 20 jaar een zeer gewaardeerde relatie. Wij onderhouden de vestigingen van hun Dealer Bedrijven, zij verzorgen het onderhoud van ons wagenpark. Onze gemene deler? We gaan altijd voor de beste kwaliteit. www.mbdb.nl 

Vier sterren van L’Etoile

28 januari 2019

 

Wie een klein woordje over de Franse grens spreekt weet dat l’Etoile in het Nederlands ster betekent. In opdracht van L’Etoile Properties Reim Holland B.V. mogen wij vier van hun stergebouwen onderhouden:

 

1. Rietlandpark 275-307, Amsterdam

Onderdeel van het Quintet Office Park en een oude bekende van ons, omdat hiervoor enkele jaren geleden het onderhoud al verzorgden. We zijn blij dat we dit mooie pand weer terug in ons bestand hebben en regulier de glazen mogen wassen en de kozijnen reinigen. De andere twee gebouwen op het Quintet-complex, Quintet Office Park I & II, hebben wij ook al in onderhoud.

 

2. Monarch I, Prinses Beatrixlaan 5-7, Den Haag

In het hart van het Beatrixkwartier in Den Haag staat de Monarch I. Dit gebouw is het eerste gebouw dat op het complex is gebouwd. De Monarch Tower staat ernaast en de derde toren wordt op dit moment gebouwd. De Monarch I hebben we al vanaf het begin in onderhoud en we zijn blij dat het contract is verlengd en we regulier de ramen van huurder CAK mogen wassen, de metalen geveldelen reinigen en conserveren en ook nog de schoonmaak van de parkeergarage verzorgen.

 

3. NOW Building, Taurus Avenue 16, Hoofddorp

Dit gebouw is niet alleen een ster, maar een pareltje. NOW is een duurzaam multi-tenant kantoorgebouw en een opvallend icoon bij de entree van Park 20|20. Dit eerste full service Cradle to Cradle kantorenpark van Nederland, ontworpen door William McDonough, bedenker van het C2C principe. In het gebouw zijn natuurlijke materialen gebruikt; de constructie is gedeeltelijk gemaakt van hout en de gevelsluiting bevat CO2 absorberende keramische tegels. Het gebouw is niet voor niets BREEAM Excellent gecertificeerd. Onze werkzaamheden: (excellent) regulier glazenwassen.

 

4. De Winthont, Winthontlaan 6, Utrecht

Samen met het nieuwe Van der Valk congreshotel geeft dit nieuwe kantoorgebouw aan de rand van Utrecht een nieuwe impuls aan de Winthontlaan, waar leegstaande gebouwen plaats hebben gemaakt voor deze eyecatcher. De straat is vernoemd naar de Winthont, één van de 98 Nederlandse schepen die in 1653 meededen aan de zeeslag bij Nieuwpoort tegen de Engelsen. Het werd één van de zwaarste maritieme nederlagen uit de Nederlandse geschiedenis. Wij wassen gelukkig alleen de ramen. http://www.dewinthont.nl/

Nieuw: FOZ Gebouw Zuidas

28 januari 2019

 

Met ingang van 1 januari onderhouden we niet één, niet twee, maar vier gebouwen op de Zuidas in Amsterdam. Naast het ITO-gebouw, het SOM-gebouw en Vinoly is ook het FOZ-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan erbij gekomen. Het gebouw is ontworpen door Foreign Office Architects, maar werd als project overgenomen en uitgewerkt door Van den Oever Zaaijer & Partners. Het geheel heeft een oppervlakte van circa 13.000 m² kantoorruimte. Door de gevelindeling van glas- en steenstroken, lijkt het alsof het gebouw veel meer verdiepingen heeft dan de zes die het werkelijk zijn. Iedere verdieping ligt namelijk verscholen achter twee glasstroken en twee steenbanden. Normaal gesproken is dat één raamstrook per dieping. Nog een leuk feitje is dat de keuze voor de raampartijen is geïnspireerd op de speciale lichtval die zo kenmerkend is voor de schilderijen van schildergrootmeester Vermeer. De toepassing van twee verschillende stroken glas in combinatie met een plafondhoogte van 2,8 meter zorgt voor een bijzondere daglichttoetreding. De bovenste strook laat een royale hoeveelheid daglicht binnen die tot diep in het kantoor kan vallen, terwijl de onderste strook het uitzicht biedt. Wij zorgen met onze reguliere glasbewassing dat de lichtinval bijzonder en royaal blijft!

Uitbreiding machinepark met elektrische hoogwerker

21 januari 2019

 

We hebben een nieuwe hoogwerker aan ons machinepark toegevoegd: de Hinowa Lightlift 19.65 L-i. Een elektrisch aangedreven hoogwerker voorzien van een Lithium-ion pakket, die uitstekend past bij ons streven om werkprocessen te verduurzamen. Dankzij deze accu kan hij een hele dag snoerloos werken en is hij ook veel stiller. Daarnaast heeft de machine nog een aantal mooie eigenschappen. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor is hij laag in gewicht: slechts 2.150 kg. Dankzij zijn compacte afmeting past hij in transportstand vrijwel door iedere deur, heeft afgestempeld een oppervlakte van 3,5 bij 3,5 meter en kan toch een werkhoogte van circa 19 meter bereiken. De ideale machine dus om bijvoorbeeld werkzaamheden in atriums uit te voeren. We zijn heel tevreden met Safetylift bv uit Leimuiden, die de machine uiterst correct aan ons heeft geleverd.

Rabobank kiest voor Degenaar Gevelonderhoud

14 januari 2019

 

Met ingang van 1 januari 2019 mogen we het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Gouwestreek in Gouda onderhouden. Hieronder vallen alle glazen en metalen onderdelen aan de buitengevel en aan de binnenzijde reinigen we ook alle ramen en de separatie. Een project met flink wat uitdagingen, omdat het gebouw metalen ‘wenkbrauwen’ heeft. De uitstekende delen die ervoor zorgen dat de ramen lastiger te bereiken zijn. Het nieuwe duurzame kantoor heeft het nieuwbouw ontwerpcertificaat BREEAM-NL Excellent behaald en biedt nu onderkomen aan vier Rabobank-vestigingen uit Gouda.

Degenaar reinigt TomTom

13 augustus 2018

 

TomTom wie kent ze niet. Gevestigd in het Hollandia kantoorgebouw op Oosterdokseiland in Amsterdam. Het gebouw en het hele gebied zijn ontwikkeld door Meyer Bergman en MAB. Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. Het omvat in totaal 72.500m2, met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte. Het gebied is nog steeds in ontwikkeling en wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Hollandia is in 2007 gebouwd, naar een ontwerp door voormalig rijksbouwmeester Jo Coenen. Het gebouw ligt middenin het centrum van Amsterdam (altijd een leuke uitdaging als je met hoogwerkers werkt) en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de waterkant. TomTom International BV maakt als enige huurder gebruik van de 9.950 m2 kantoorruimte die Hollandia omvat. Degenaar Gevelhoud mocht in 2017 de metalen geveldelen reinigen en conserveren. Ook gedeelten van de natuurstenen gevel werden aangepakt. We hebben aan deze werkzaamheden nu ook regulier glazenwassen op contractbasis mogen toevoegen. Een mooie opdracht waar we erg blij mee zijn.

Onder contract: Haagse Toren en The Y

6 augustus 2018

 

Ons Haagse hart klopt wat weer wat sneller, want zowel de Haagse Toren, in de volksmond bekend als het Strijkijzer, als ‘The Y’ mogen wij op reguliere basis voorzien van schone ramen. En dat zijn er nogal wat!

 

Het Strijkijzer is een waar Haags icoon. Een wolkenkrabber van 132 meter hoog; het  op drie na hoogste gebouw van Den Haag. Door de hoogte, en de vorm van de bovenkant, is het gemakkelijk te herkennen in het stadsgezicht van Den Haag. Naast  kantoren en appartementen, is The Penthouse gevestigd op de 42e verdieping. Het hoogste restaurant van Nederland met een sky bar en een waanzinnig uitzicht.  Bijzonder is dat het gebouw op een kavel van slechts 30 bij 35 meter staat. Architect Bontenbal werd geïnspireerd door het Flatiron Building (1902) in New York toen hij dit gebouw ontwierp. In 2007 won het gebouw Nieuwe Stad Prijs van Den Haag en de internationale gouden Emporis Skyscraper Award. http://haagsetoren.nl/

 

Naast de Haagse toren, op de plek van het voormalige Sigma-gebouw, staat nu ‘The Y’. Een nieuw complex geheel gericht op studenten en starters. Het bestaat uit drie delen: een toren van ruim 75 meter hoog, een deel van ruim 51 meter aan het Stationsplein en een lagere bebouwing langs het spoor van ongeveer 20 meter hoog. Hierin zijn 303 studenten studio’s, 153 starterswoningen en 1.400 m2 aan commerciële ruimte voor winkels en horeca en een parkeergarage gerealiseerd. Het pand staat midden in een studentenwijk, vlakbij de Haagse Hogeschool. www.y-thehague.com

Degenaar maakt goede FIRST impression

30 juli 2018

 

De eerste indruk is altijd de belangrijkste. Dat kun je maar een keer goed doen. FIRST Rotterdam doet dat zeker, al was het alleen al omdat je het 128 meter hoge kantoorgebouw recht tegen Rotterdam Centraal niet kunt missen. Het is het op zeven na hoogste gebouw van Rotterdam, heeft een zeer hoog kwaliteitsniveau en uitstekende faciliteiten. FIRST Rotterdam ontving daarnaast ook nog het "Excellent-certificaat" van BREEAM-NL voor de duurzame installaties in het gebouw.

 

De bouw begon in december 2012 en werd eind 2015 opgeleverd. De indrukwekkende (dragende) gevel is bekleed met natuursteen, composietbeton en glas en het ontwerp is geïnspireerd op het Groothandelsgebouw, dat aan de andere kant van de straat ligt. Helemaal onderaan de gevel bevindt zich het kunstwerk “Wall Relief no. 1” dat uit 16.000 klinkers bestaat. De twee onderste verdiepingen lopen aan de zuidkant schuin naar binnen toe, zodat het monumentale koepelgebouw van het voormalige Bouwcentrum niet gesloopt hoefde te worden.

 

In 2017 was er behoorlijk wat achterstallig onderhoud aan de gevel en wij kregen de opdracht om alle ramen weer brandschoon te maken. Daarmee hebben wij ook een goede eerste indruk achter gelaten, want we zijn trots dat we dit prachtige gebouw aan onze vaste projectenlijst hebben mogen toevoegen.

 

http://www.firstrotterdam.nl/

ITO-toren en SOM-gebouw onder contract

23 juli 2018

 

Een jaar geleden mochten we voor het eerst de metalen delen van de ITO-toren en het SOM-gebouw op de Zuidas voor het eerst reinigen en van de ITO-toren ook conserveren. Gelukkig was de nieuwe beheerder Savills tevreden met de resultaat en is de opdracht nu omgezet naar een vast contract om ramen op reguliere basis te wassen. We kijken ernaar uit om de werkzaamheden voort te zetten.

1 + 2 = 3 Quarters

16 juli 2018

 

We hadden Quarter Podium (voorheen Spectrum) al onder contract voor regulier onderhoud, en dat daar zijn nu ook Quarter Plaza en Quarter Avenue bijgekomen. De drie gebouwen maken deel uit van Quarter Offices, een nieuw hoogwaardig werk-, leef- en speelconcept in Amsterdam Sloterdijk dat sinds mei 2018 is geopend. De drie gebouwen zijn volledig gerenoveerd om de kwaliteit en functionaliteit ervan te verbeteren. De gebruikers. variërend van grote bedrijven tot kleine bedrijven, start-ups en flexwerkers, kunnen hier nu zeer comfortabel werken, elkaar ontmoeten en relaxen. Ongeacht in welk gebouw ze zitten, kunnen ze gebruik maken van het uitgebreide servicepakket. Van een bemande receptie in elk gebouw, een business- en vergadercentrum, restaurants, koffiebars, fietsen, bootcamps, tot aan netwerk events, workshops, pakketopslag, stomerij en roomservice. Gemak en hospitality staat voorop. Bij zo’n concept horen natuurlijk ook mooie gevels en schone ramen voor een prachtig uitzicht. We zijn blij dat wij dat voor de huurders mogen verzorgen.  

Degenaar Gevelonderhoud op tv in schoonmaak-duel

21 oktober 2017

 

Voor het KRO NCRV programma 'Klaas kan Alles' ging presentator Klaas onlangs het duel aan met Degenaar Gevelonderhoud, bovenop een van de hoogste gebouwen van Nederland en tevens een van onze projecten, de Haagse toren. De uitdaging: wie lapt de schoonste ramen in 20 minuten. Nederlands kampioen glazenwassen Sven van den Burgh bepaalde wie op duizelingwekkende hoogte de beste was. De uitslag ligt natuurlijk voor de hand, maar het was vooral heel leuk om aan deze battle mee te werken! Bekijk de video via https://lnkd.in/e_hWE_z

 

Nieuwe opdracht: De "Mondriaantoren" Amsterdam

3 juli 2017

 

Je hebt gebouwen en je hebt GEBOUWEN. De Mondriaantoren in Amsterdam is er een in de laatste categorie want samen met de Rembrandt-toren, de Breitner-toren en de toekomstige Amstel-toren, bepaalt deze wolkenkrabber de skyline van Amsterdam. De Mondriaan is 120 meter hoog en telt 30 kantoorverdiepingen. De Rembrandttoren telt 36 verdiepingen en de Breitnertoren 23 verdiepingen. We zijn dan ook blij dat we met ingang van 1 juli deze reus aan onze projectenlijst mogen toevoegen. In opdracht van CBRE en eigenaar NL Mondriaan Property 8 B.V. zullen wij de ramen op reguliere basis wassen. De drie torens zijn vernoemd naar bekende Nederlandse schilders.

De Kroon: Haags icoon onder contract

21 juni 2017

 

Als een van oorsprong Haags bedrijf ben je toch wel extra trots als een opdracht van een echt Haags icoon als De Kroon aan jou wordt gegund. Na een succesvolle proefbewassing in 2016, hebben wij onlangs als eerste partij (in circa vijf jaar tijd) een complete onderhoudsbeurt uitgevoerd met behulp van de speciale gevelinstallatie. Dit is vertaald naar een vast contract voor het onderhoud van het onbereikbare glas van de VvE vanaf de 18e etage tot en met de 39e etage(!) en dat is een heel groot compliment voor ons personeel. Met dank aan beheerder K & C Eigendom Management B.V. voor de begeleiding van dit lastige traject.

Wij zijn met deze toevoeging behoorlijk aanwezig in het Beatrixkwartier. De Kroon (2011) staat in het Wijnhavenkwartier tussen het Centraal Station en het Spui. Met 40 verdiepingen en een hoogte van 131,5 meter is het een van de hoogste gebouwen van Den Haag. Het ontwerp van architectenbureau Rapp+Rapp is geinspireerd op de flatgebouwen die tussen 1900 en 1930 in Chicago werden gebouwd. De Kroon staat aan de zuidkant van de twee wolkenkrabbers van de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Trots: Degenaar Gevelonderhoud behaalt ISO 14001 certificaat

19 juni 2017

 

Aandacht voor het milieu speelt al jaren een belangrijke rol binnen onze dienstverlening. Wij zijn ons ervan bewust dat ons werk aan de gevels en gebouwen invloed heeft op het milieu. We proberen elke opdracht zo duurzaam mogelijk uit te voeren, bijvoorbeeld door op de hoeveelheid water te letten of alleen gebruik te maken van biologisch afbreekbare middelen. We stellen daarom ook hoge eisen aan onze leveranciers.

 

Onlangs hebben we – naast het ISO 9001 kwaliteitscertificaat dat we al hadden - ook het ISO 14001 certificaat behaald en daar zijn we enorm trots op! Deze internationale norm omvat alle eisen voor het implementeren van een milieumanagementsysteem binnen ons bedrijf. Het systeem helpt ons om alle aspecten, die binnen onze bedrijfsvoering invloed hebben op het milieu, beter te identificeren, te beheersen en te verbeteren. Vanaf nu kunnen we onze dienstverlening voortdurend blijven verduurzamen en de invloed op het milieu verminderen.

Amsterdams icoon in onderhoud

19 juni 2017

 

Op een van de meest prestigieuze locaties in Amsterdam staat The Bank. Een imposant monument, dat voorheen van ABN AMRO was voordat ze eind jaren negentig naar de Zuidas vertrokken. Het oudste deel van het bankgebouw, ontworpen door Ouëndag en Berlage, is in de jaren ‘ 70 ingrijpend verbouwd en uitgebreid aan de achterzijde. Een groot deel van het oorspronkelijke gebouw ging verloren en de statige bankhal werd dichtgelegd. Er verscheen een opvallend landschap op het dak dat veel mensen lelijk vonden. Het 80-jarige monument (42.500 m2 groot) heeft intussen een nieuwe bestemming gekregen en biedt nu onderdak aan een mix van horeca, retail en kantoorruimte. Het is voor ons een eer om sinds begin 2017 alle glazen ruiten en metalen geveldelen van deze ‘grande dame’ op reguliere basis te mogen onderhouden. www.thebankamsterdam.nl

Nieuwe opdracht: ITO-toren en SOM-gebouw

16 juni 2017

 

Wie weleens op de Amsterdamse Zuidas is geweest, herkent beide gebouwen direct: ITO en SOM. Twee opvallende kantoorgebouwen die naast elkaar staan en daarom vaak in een adem genoemd worden. De ITO-toren is maar liefst 100 meter hoog en heeft een vloeroppervlakte van 34.000 m². Het kantoorgebouw is onderdeel van het complex Mahler4, een van de projecten die samen de Amsterdamse Zuidas vormen. Het SOM-gebouw heeft een oppervlakte van 18.000 m². Voor beheerder Apleona (voorheen Bilfinger) gaan we alle metalen geveldelen van beide gebouwen reinigen en bij de ITO-toren conserveren deze delen ook. Aangezien we gewend zijn om op grote hoogtes te werken, zien we nu ook niet op tegen deze nieuwe mooie opdracht!

Unieke nieuwe knikarmhoogwerker in gebruik genomen

24 juni 2016 

 

Wij hebben vandaag een nieuwe knikarm telescoop autohoogwerker aan ons materialenpark toegevoegd: de Versalift VTX-240. Deze kniktelescoop heeft een maximale werkhoogte van 24 meter en heeft een unieke eigenschap. In tegenstelling tot reguliere hoogwerkers, die alleen een mast uitschuiven, kan de VTX-240 door middel van een knikpunt op 12 meter verticaal, ook nog eens 12,5 meter horizontaal uitschuiven. Hierdoor kunnen we op plaatsen komen die met andere hoogwerkers niet of lastig te bereiken zijn. De Versalift is pas sinds april 2016 beschikbaar in Nederland. Degenaar is op dit moment het eerste onderhoudsbedrijf in Nederland die met deze Versalift gaat werken.

 

Lees meer over de Versalift VTX-240

Contract gevelonderhoud WTC Rotterdam getekend

1 juni 2016

 

We hebben weer een prachtig pand aan onze projecten mogen toevoegen. Afgelopen week is het contract getekend met DTZ Zadelhoff en Bouwinvest voor het reinigen van de gevels van het World Trade Center in hartje Rotterdam. Dit voormalige Beursgebouw aan de Coolsingel heeft een monumentale status en huisvest kantoorruimtes, een Business Center, een congrescentrum, hightech vergaderzalen, winkels en horeca. De grijsgroene glazen toren is maar liefst 90 meter hoog en is uitgegroeid tot een architectonisch baken in de stad. We zijn al gestart om de gevels weer stralend schoon te krijgen en te houden. Een geweldig uitzicht over de stad hebben we in ieder geval. www.wtcrotterdam.nl

Nieuwe Teupen Leo 36 hoogwerker

30 mei 2016 

 

Ter vervanging van onze oude machine van hetzelfde model, die 11 jaar trouwe dienst heeft geleverd, hebben we vandaag onze nieuwe Teupen Leo 36 hoogwerker in gebruik genomen. Een unieke machine met een maximale werkhoogte van 36 meter bij een relatief laag gewicht van ca. 5.000 kg. De hoogwerker voldoet aan de laatste technische eisen, ook qua emissie. Met dank aan Wilco Donkersloot van HDW Nederland B.V. voor de perfecte begeleiding en aflevering.

MegaStores Den Haag 

1 maart 2016


MegaStores Den Haag is met circa 85.000 m² een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. Het complex omvat circa 50 winkels onder andere een groot aantal bekende woonwinkels zoals Beter Bed, Leen Bakker, Auping Plaza, Montèl maar ook winkels als Prénatal, BCC, Pets Place en Kids Eiland. In april 2015 heeft Meijer Realty Partners (MRP) het complex gekocht van ING Real Estate.

 

Meijer Realty Partners werkt, samen met Degenaar Gevelonderhoud en een aantal andere geselecteerde partners, aan het verbeteren van de algehele uitstraling van het complex. Sinds begin dit jaar verzorgen wij de reguliere schoonmaak van diverse onderdelen aan de buitenzijde van het complex, onder andere de gevels. Voor ons een mooie uitdaging. www.megastores.nl

Degenaar Gevelonderhoud B.V.

 

Tauber 15
2491 DB Den Haag
T 070 327 14 14
F 070 321 10 05
info@degenaar.nl

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel of mail ons, onze medewerkers helpen u graag.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.
Of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

NAAM
BEDRIJFSNAAM
E-MAILADRES
TELEFOON
BERICHT